Festival začal!

pasek

Dnes se otevřely mlýny kultuře a byl zahájen festival AKM (Automatické kulturní mlýny). Ač počasí nepřálo a teplota nijak neodpovídala konci května, tak si každý mohl užít pohodové atmosféry v prostorech, které nacházejí na čas nové využití.

V bývalé zámečnické dílně byl otevřen bar, kde se dalo posedět a občerstvit takřka uměleckými sandwichy a zapít alko i nealko mokem.  Bývalá rýhárna se stala dočasných knihkupectvím nabízejícím knihy s tématikou architektury a přečíst něco ze života a díla architekta Gočára.  U vstupu do budovy mlýnů se v rámci umělecké performance Ondřeje Brodyho hnětlo těsto na gigantické knedle (knedlík se dokonce podařilo uvařit, vyklopit, zakrojit a ochutnat – byl výtečný!).

Uvnitř mlýnů je instalována výstava soutěžních návrhů na památník aviatika J. Kašpara a o patro výše se konaly umělecké akce (Evžen Šimera tvořil dočasné moučné obrazy za použití tekutého dusíku, který mouce umožnil stát se alespoň zdánlivě tekutinou, Jonáš Richter, Pavel Richter, Štěpán Pečírka, Alexandra Karpukhina rozezněli svou místně specifickou zvukovou instalací místní moukovody) jsou zde umístěny instalace umělců (Václav Světlík: Množství trubky, Veronika Homolová: Melu, Lucia Kolesárová: Já už jdu!, Martina Staňková: Utajené poslání automatických mlýnů aneb měl novinář Pařízek pravdu???, Helena Jiráková: Boží mlýny, Lucie Novotná: To samé pořád dokola). Prostory ožily nejen výstavami, ale hlavně lidmi.

Před divadelním představením Divadlo Gočár proběhl venkovní  energický koncert skupiny Mlask pod plechovým přístřeškem, kde se kapky přidávaly k rytmu bubnů.
Tak to jen krátké shrnutí toho, co uvidíte v fotogalerii. A já se budu těšit na zítřek, kdy si užiju představení Divadla Gočár a následný koncert Mike Parker´s Unified Theory.

POZOR, FESTIVAL POKRAČUJE DO 14. 6. !

30
Kvě 2013
PUBLIKOVAL
RUBRIKA Mlýny městu
KOMENTÁŘE 1 Komentář

Komentář : Festival začal!

  1. Pingback: Automatické kulturní mlýny opět ožívají - Katedra sociálních věd

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>