Automatické kulturní mlýny podruhé

AKM2-listaMěsíc intenzivních příprav, 11 festivalových dní, 5 divadelních představení, 3 taneční performance, 5 koncertů, 5 výstav, 6 přednášek a 1 konference, více než 2500 návštěvníků a přibližně 1000 hodin práce dobrovolníků. Tak se dá v několika číslech shrnout festival Automatické kulturní mlýny, který v Automatických mlýnech proběhl letos v červnu. Kultura a umění se do této jedinečné průmyslové stavby zbudované na podzim opět vrací!

Mezi 1. zářím, kdy bude v mlýnech premiérově uvedena unikátní site-specific inscenace režiséra M. Bambuška s názvem Ropa, a 12. říjnem, dnem poslední reprízy zmiňovaného přestavení, se zde uskuteční opět řada koncertů, filmových projekcí, výstav a instalací a mezi jiným také zelný a bleší trh s pestrým doprovodným programem pro děti i dospělé.

V Automatických mlýnech vystoupí český hráč na didgeridoo Ondřej Smeykal a britský hráč na obří gongy Bear Love (pátek 13. září od 19:00), excelentní kytarista a zpěvák Zdeněk Bína s baskytaristou Janem Urbancem (pátek 13. září od 21:00), v rámci festivalu Město na Míru se zde objeví také americká kapela Residual Echoes společně s českými Please The Trees (středa 18. září od 18:00), zmiňovaný Trh Winternitz (sobota 14. září od 14:00) uzavře koncert energické osmičlenné pražské kapely Christmas Brass Band (sobota 14. září od 20:00). Filmové projekce budou částečně věnovány problematice energetických surovin (středa 4. září od 19:00 – dokument 4. revoluce, úterý 24. září od 19:00 – dokument Solartaxi), za zmínku též stojí dánský dokumentární snímek Lidský rozměr o současném vývoji měst (úterý 17. září od 20:00) uváděný u příležitosti Mezinárodního týdne mobility v rámci festivalu Město na Míru. V neposlední řadě se můžete těšit na projekci filmů inspirovaných komiksem (středa 11. září od 19:00 – Persepolis, od 21:00 – Kuře na švestkách), které budou zároveň malým pozváním na výstavu Signály z neznáma ve Východočeské galerii v Pardubicích na zámku.

Do příprav a realizace Automatických kulturních mlýnů 2 se mimo hlavního organizátora KC PardubiceDivadla 29 zapojila také řada dalších organizací: o. s. Mezery, o. s. Terra Madoda, o. s. Offcity, o. s. Město na kole, Centrum na podporu integrace cizinců, o. s. Uskupení Tesla, Východočeská galerie v Pardubicích, Hnutí Duha a Seek Harbor Booking, kterým tímto děkujeme.

Více informací o programu na www.divadlo29.cz

A nezapomeňte podpořit vaším podpisem iniciativu, má to smysl!

22
Srp 2013
PUBLIKOVAL
KOMENTÁŘE 2 Komentáře

2 reakce na : Automatické kulturní mlýny podruhé

  1. Pingback: Nejen ROPA v Automatických mlýnech… « Cesty Energie

  2. Pingback: Dobrovolníci pro Automatické kulturní mlýny 2 | MLÝNY MĚSTU

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>